Allergie

Dag dokter, ik heb last van een soort allergie, denk ik. Ik heb heel diverse symptomen: vermoeidheid, maagoprispingen, veranderingen van mijn persoonlijkheid, misselijkheid… Het sluimert al meer dan een jaar in mijn lijf. Eerst had ik het vooral als ik ’s avonds in de zetel zat en naar het nieuws keek. Dus keek ik niet meer naar het nieuws. Maar dan had ik het ook op het werk als mensen over het nieuws spraken. Ik blafte ze af, wat totaal niet in mijn karakter ligt dokter om zo onbeleefd te zijn, maar het was sterker dan mezelf. Ik dacht dat ik een burn-out had of een depressie…

Ik durf het hier nu niet uit te spreken, dokter, ik wil geen aanval uitlokken, maar ik heb ontdekt dat ik het vooral heb bij woorden die met een c beginnen. En je moet er eens op letten, als mensen praten, hoe vaak ze het hebben over woorden met een c. Ik blijk daar heel gevoelig voor… En ik weet niet hoe ik het aan hen moet uitleggen, dat ze met mij niet mogen praten over c-woorden? Deze zomer was het iets beter, dankzij dat het weer. Gesprekken gingen alleen nog over het strontweer en iedereen vergat die andere woorden. Maar nu is die zomer voorbij en begint het weer helemaal opnieuw.

Ik vrees het ergste dokter, als er straks op het werk weer nieuwe maatregelen aangekondigd moeten worden met de grote C…. Vooral bij dat gemuggenzift over wat nu precies wel en niet mag, en als het mag, met hoeveel maximum dan. Het lijkt wel een nieuwe wetenschap! Het ligt aan mij natuurlijk. Ik heb de kwalijke neiging eerst op zoek te gaan naar de logica, voor ik iets kan begrijpen, maar die blijkt niet van toepassing op de C-wetenschap. Nochtans zijn er mensen die er heel goed in zijn geworden, in rekenen met bubbels, ze kennen alle uitzonderingen uit het hoofd, die zijn dan afhankelijk van de leeftijd, en o ja, is het binnen of buiten?

Ik val in slaap midden in die gesprekken of begin spontaan te kokhalzen, wat heel vervelend is. Ik kan er niets aan doen, het is de allergie denk ik. Je begrijpt dat het op mijn werk niet simpel is, dokter. Mijn collega’s zullen die allergische reacties misschien nog door de vingers willen zien, maar klanten rekenen op een beetje klantvriendelijkheid.

Ik heb al alles geprobeerd, zelfs een vaccin dat naar het schijnt die c-woorden uit onze woordenschat zou bannen. Maar dat werkt niet, integendeel! Nu is de c-wetenschap nog uitgebreid met een nieuwe tak over mensen met en zonder vaccin! Er zijn ingewikkelde regeltjes over wie wat mag en welke testen nodig zijn en hoe lang die gelden. Het komt mijn allergie niet ten goede. Nu begin ik ook allergisch te reageren op de v-woorden, het begint zelfs al een beetje te kriebelen bij de t’s…

Je moet me helpen dokter! Straks blijven er geen letters meer over en kan ik geen gesprekken meer voeren… Ik zal me moeten opsluiten, alleen thuis is het veilig, als ik de tv niet aanzet tenminste.

Wat heb ik toch dokter en bestaat er een pilletje voor? Ik ben niet zo’n pillenmens, eerlijk gezegd, maar na zelfs een vaccin dat niet helpt, ben ik bereid alles uit te proberen…

7 gedachten over “Allergie”

 1. Kunstzinnig is toch met een K ???
  Krachtig , kerngezond, kakellachen …..keitof geschreven
  Creatief … oeps
  Kreatief dus .
  Kop op 😇

  Geliked door 1 persoon

 2. Net gelezen op café bij een cafe au lait met een stuk CacaoCake met Chili . Curieus naar je schrijven concludeer ik : heel Cnap verwoord .. leest als een TGV van Calais naar Cannes …😅

  Like

 3. Ook de C van Catharsis. Hopelijk zorgde het vlotte neerpennen voor een helend effect. Je tekst maakt ook bij de lezer bevrijdende gevoelens los.😀

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s