Verkiezingen

Ze heeft het weer gedaan, Madonna! Na alle taboes die ze al had doorbroken, van een ‘zwarte’ Jezus kussen, over extreem vrome vrouwelijke seksualiteit, tot okselhaar bij vrouwen, verpulvert ze nog maar eens een taboe! Nu hoeft niemand zich voortaan nog te schamen om vals te zingen… zelfs niet als je ervoor betaald wordt! ‘t Is toch een straffe madam, vind ik.

Geef toe dat ze toch de essentie van het Eurovisiesongfestival helemaal had begrepen: opvallen en taboes verbreken. Gelukkig dat ze niet op haar mochten stemmen, ze was zeker gewonnen! Kijk maar naar de statistieken van de winnaars: het opvallend veel te jonge meisje Sandra Kim, de drag-queen met baard van Oostenrijk, de afgrijselijke monsters van Finland en vorig jaar het corpulente stoeiende zangeresje dat alle schoonheidsidealen aan haar witte laarsjes lapte…..

Maar goed, ik had bij de opstart van deze blog beloofd mij te focussen op de vrolijke noten in het dagdagelijkse bestaan, en niet op valse noten!

En nu had ik nog iets willen schrijven over de verkiezingen….. daar word je ook niet meteen vrolijk van natuurlijk. Hoe gaan we dat oplossen? Misschien moeten we eens gaan nadenken over het scenario om Madonna te laten meedoen aan de verkiezingen in ons land! Het was misschien de enige geweest die nog een tegenwicht had kunnen bieden aan de zwarte golf! Het zou tenminste een anti-stem geweest zijn in de juiste richting, die nog iets had kunnen uithalen.

Het enige waarvoor ik had willen stemmen, was ‘minder’ regeringen en ‘minder’ ministersposten. Maar geen partij die dat soort zelf-vernietigende beloftes op zijn programma heeft natuurlijk. En als die partij al zou bestaan, dan is ze ten dode opgeschreven. Want compleet in lijn met de evolutietheorie van Charles Darwin, overleven alleen die politici die hun eigen ras versterken.

De complexiteit aan regeringen, parlementen, gewesten,…. vertaalt zich onvermijdelijk in een kluwen aan wetgeving, reglementeringen, verlofstelsels, subsidies,… waar alle Belgen in verstikt geraken. Zelfs een kat zou er haar jongen niet meer in terug vinden. Volgens mij zit daar het grote gat in de begroting. Wie wil dat a.u.b. eens uitrekenen hoeveel we zouden besparen aan administratie, personeelskosten, websites, communicatie, folders …. mocht er gewoon één regering zijn? Om nog te zwijgen van de kosten voor psychische bijstand en uitval door burn-outs van mensen die dagelijks in die paperassen-poel verzuipen….?

Ja, echt, ik stel voor dat Madonna snel asiel aanvraagt in haar land (’t is het moment, ze zal het zeker krijgen na haar felbekritiseerde optreden), en als ze dan de nodige procedures doorlopen heeft voor het verwerven van die dubbele nationaliteit, dan kan ze zich de volgende keer gewoon kandidaat stellen! En eens ze verkozen is -waar niemand aan twijfelt uiteraard, kijk maar naar Trump- wordt ze de eerste vrouwelijke minister-president! Ze voldoet perfect aan het profiel, want ze is ook katholiek en toch al gewoon aan een riant loon.

We zouden geschiedenis schrijven en elke wereldburger zou ineens weten waar België ligt!

5 gedachten over “Verkiezingen”

  1. Ik begrijp de frustratie, alleen is dat net de stem van zwarte zondag geweest. Als Vlaanderen onafhankelijk wordt, zal er nog 1 regering zijn. Zal dat beter zijn?

    Like

  2. Hei Isabel, nee mijn tekst is zeker geen pleidooi voor een onafhankelijk Vlaanderen, maar voor vereenvoudiging! We zijn een piepklein landje en hebben 6 regeringen en parlementen!

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s